Sprekers

Frowa Schuitemaker ‘Powerfull Presentations’

Als er één presentatieprogramma is dat iedereen tot zijn beschikking heeft, dan is het wel PowerPoint. Jammer genoeg wordt het vaak onprofessioneel gebruikt. Presentaties worden juist slaapverwekkend in plaats van sprankelend. De boodschap komt niet over en wordt snel vergeten.

Het goede nieuws? Het kan ook anders. Ook voor jou.

In deze inspirerende presentaties laat Frowa zien hoe je door de inzet van PowerPoint juist een goed emotioneel contact krijgt met het publiek, zodat je spreekt met meer resultaat. Informatie komt duidelijker over en blijft langer hangen. De toehoorders worden meer betrokken bij het verhaal en worden enthousiast. Death by PowerPoint verandert in Live by PowerPoint, omdat er ruimte komt tot contact met je toehoorders door de inzet van een professionele PowerPoint. Dit alles wordt ondersteund door duidelijke voorbeelden.

Meer informatie: https://www.powerfulpresentations.nl/
Youtube: https://youtu.be/MusdDC5NdlY
Spotify: https://open.spotify.com/show/6UNgCpGzAqfIhsHbgipRvO

Presentator; Frowa Schuitemaker (Kerndocent NLVI)

NLVI - Frowa Schuitemaker

Onderwijskundige; gespecialiseerd in hoe je veilig werken kunt stimuleren. Medeontwikkelaar van de Arbo Masterclass. Trainer veiligheidsbewustzijn, train de trainer en krachtig communiceren in het algemeen en presenteren met PowerPoint als ondersteuning in het bijzonder.

Samen met haar dochter heeft ze het boek ‘PowerPoint Intelligentie’ geschreven; hét handboek  voor iedereen die meer wil bereiken als hij een presentatie geeft. Ze kwam namelijk teveel presentaties tegen, juist ook in de wereld van de veiligheid, waarbij het de sprekers niet lukt om hun boodschap effectief over te brengen. Veilig werken en hierover op een goede manier communiceren zijn volgens haar onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ze heeft een groot aantal studenten en professionals de kunst van het coachen bijgebracht. Algemene coachingvaardigheden en de kunst van het oplossingsgericht coachen.

In de Arbo Masterclass begeleidt ze de deelnemers op basis van de uitkomsten van de 360˚ feedback-tool en de opdrachten die worden gekozen. Ook geeft ze korte workshops over de 7 vaardigheden die horen bij het ‘meesterschap’.

Frowa Schuitemaker 'Kaartspel Power Intelligentie'

NLVI - Frowa Schuitemaker

Kaartspel Power Intelligentie. Of je nu een krachtig ontwerp wilt maken van een Power Pointpresentatie, of vooral jouw bestaande presentatie significant wilt verbeteren, dit kaartspel helpt je daarbij. en dit gaat veel verder dan alleen maar het maken van mooie dia's. Ga er zelf mee aan de slag, of doe dit met anderen. Kies de spelvorm die bij je past. Beantwoord de vragen die op de kaarten staan en lees de tips die erbij staan vermeld. Verwerk tot slot alles wat je hebt besproken of bedacht in jouw presentatie.

Er is niet eerder een kaartspel ontwikkeld dat je op zo'n krachtige manier helpt om meer te bereiken als je spreekt. Ook zeer geschikt als teambuildingopdracht.

Youtube: https://youtu.be/rmFvRUVbFis
Spotify: https://open.spotify.com/show/6UNgCpGzAqfIhsHbgipRvO

Meer weten over Frowa Schuitemaker? https://www.powerfulpresentations.nl

Henk Zeegelaar. ‘ICT & Veiligheid’

NLVI - Henk Zeegelaar

Henk is een veiligheidskundige die gespecialiseerd is in informatie management op het gebied van Arbo Veiligheid. Houd QHSE overzichtelijk. Gemak en tijdwinst met real-time rapportages. Ongekende transparantie biedt zekerheid.

Ontwikkelaar van:

  • Een online platform waarop alle veiligheidsaspecten in onderlinge samenhang zijn ondergebracht.
  • Safety management systeem met 17 modules
  • Applicaties Werkplekinspecties / observaties

Sjoerd de Waal ‘Trainer, coach, adviseur’

NLVI - Sjoerd de Waal

Sjoerd is bezig aan een alles behalve saaie carrière. Gefascineerd door scheepvaart en techniek begon hij in de tachtiger jaren als scheepswerktuigkundige, om vervolgens via verschillende “wal”- functies, in 2011 zijn bedrijf Trainnovation op te zetten. Hij verbindt zijn creatieve breinvoorkeuren met zijn logische en kritische capaciteiten en is vurig ambassadeur voor Whole Brain Thinking.

Hij is auteur van twee boeken, Lead Between the Lines en The Whole Brain Leader. Hij traint en coacht leiders en daagt hen uit hun eigen denken kritisch onder de loep te nemen.

Met een stevige mix van theoretische kennis, praktische ervaring en een creatieve geest helpt Sjoerd je in zijn workshops anders na te denken en zijn AHA!-momenten eerder regel dan uitzondering.

Als docent van de Arbo Masterclass laat hij de deelnemers ontdekken wie hun stakeholders zijn, op welke manieren ze anders denken en hoe zij hen kunnen beïnvloeden (en door hen beïnvloed worden).

Gilles van Zweeden, ‘Herkennen van gevaren’ Makkelijker gezegd dan gedaan + oplossingen’

NLVI - Gilles van Zweeden

Met meer dan 17.500 LinkedIn connecties en 50 jaar ervaring, misschien wel de bekendste Veiligheidskundige van Nederland. Ervaar de pro-actieve lezing ‘Herkennen van gevaren’

Maar ook:

  • De bedenker van de NLVI Safety Specials voor verdieping van kennis en Hobéon SKO punten voor her certificeren 
  • De Safety Spotter methode voor veiligheids-, instructie of promotie of teambuilding.
  • LMRA, als het echt veilig moet.

Victor Roggeveen ‘Hebben leiders invloed op veiligheid’

NLVI - Victor Roggeveen

Een onderzoek naar de relatie tussen het gedrag van leiders en risicoreductie…

Victor Roggeveen, veiligheidskundige en promovendus aan de Rijksuniversiteit Leiden bij de faculteit Governance and Global Affairs doet onderzoek naar de rol van leidinggevenden bij ernstige incidenten. “Want als er iets gebeurt, zijn de ‘dichtstbijzijnde’ al snel schuldig bevonden. Maar sinds Mali weten we dat de foute inschatting al vaak veel eerder plaatsvindt.” En dat geldt ook voor de procesindustrie lijkt de voorlopige conclusie.

Victor Roggeveen heeft veertig jaar ervaring in risicovolle werksituaties en is onafhankelijk adviseur in het voorkomen van ernstige incidenten. Hij heeft zelf incidenten meegemaakt en veel andere onderzocht. “Ik deed incidentenonderzoek in verschillende sectoren en ben bij in de krant verschenen ernstige incidenten vaak als deskundige betrokken.” Roggeveen noemt de treinbotsing nabij de Singelgracht in Amsterdam en veiligheidsincidenten in ziekenhuizen en de chemie als voorbeelden. “Dat soort zaken, vaak met ernstige schade, doden of gewonden, onderzoek ik.”

Victor is regelmatig gastspreker tijdens de ARBO Masterclass

Bart Vanraes, ‘TIPP-EX ongevallen’

NLVI - Bart Vanraes

TIPP-EX ongevallen zijn arbeidsongevallen die niet, of niet goed zijn gemeld en daardoor 'onzichtbaar' of 'onschuldig zijn. Arbeidsongevallen die net als schrijffouten verdwijnen onder een laagje TIPP-EX. Wordt gedaan door de werkgever, werknemer of andere betrokkenen. De reden en manier zijn zeer uiteenlopend.

bart@tippexongeval.be
www.tippexongeval.be

Yvette van den Berg, ‘NatuurGeluk’ voor iedereen!

NLVI - Yvette van den Berg

Hoe meer groen in onze leef- en werkomgeving, hoe minder stress we ervaren. Daarnaast maakt zelfs het kijken naar natuurfoto’s creatiever, het ontspant, het stimuleert tot bewegen en het verlaagt de hartslag en bloeddruk. Dat is goed te weten, want niet iedereen is in staat om regelmatig en/of zelfstandig de natuur op te zoeken. https://naturebliss.nl/lezingen

Onze samenwerkende Partners & Masters

NLVI partners presenteren zich tijdens diverse NLVI activiteiten zoals, de Safety Dinner Pitch, website, beursdeelname en andere publieke bijeenkomsten. NLVI masters zijn actief betrokken bij de NLVI Safety Specials. Partners en Masters genieten van de voordelen van het NLVI netwerk (LinkedIn en Mailservice).

Het NLVI streeft ernaar de kennis van de Arbo professional up-to-date te houden. Wij bieden een platform waar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Arboveiligheid worden gepresenteerd en waar in een ongedwongen sfeer arbo professionals met elkaar van gedachten kunnen wisselen

Activiteiten / Cursus agenda

Data van NLVI evenementen, zoals: Safety Diner Pitch, Kenniskring, Arbo Masterclass en andere trainingen en opleidingen. NLVI deelname aan beurzen, conferenties en congressen. Klik voor meer informatie op het logo van de mediapartner.   

NLVI - News Stream
Nederlands Veiligheidsinstituut - osha
Nederlands Veiligheidsinstituut - Heliview
Nederlands Veiligheidsinstituut - IIR
Nederlands Veiligheidsinstituut - Stocexpo
Nederlands Veiligheidsinstituut - Worksafe
Nederlands Veiligheidsinstituut - safetyhealthwork