Sprekers

Frowa Schuitemaker ‘Powerfull Presentations’

Als er één presentatieprogramma is dat iedereen tot zijn beschikking heeft, dan is het wel PowerPoint. Jammer genoeg wordt het vaak onprofessioneel gebruikt. Presentaties worden juist slaapverwekkend in plaats van sprankelend. De boodschap komt niet over en wordt snel vergeten.

Het goede nieuws? Het kan ook anders. Ook voor jou.

In deze inspirerende presentaties laat Frowa zien hoe je door de inzet van PowerPoint juist een goed emotioneel contact krijgt met het publiek, zodat je spreekt met meer resultaat. Informatie komt duidelijker over en blijft langer hangen. De toehoorders worden meer betrokken bij het verhaal en worden enthousiast. Death by PowerPoint verandert in Live by PowerPoint, omdat er ruimte komt tot contact met je toehoorders door de inzet van een professionele PowerPoint. Dit alles wordt ondersteund door duidelijke voorbeelden.

Meer informatie: https://www.powerfulpresentations.nl/
Youtube: https://youtu.be/MusdDC5NdlY
Spotify: https://open.spotify.com/show/6UNgCpGzAqfIhsHbgipRvO

Presentator; Frowa Schuitemaker (Kerndocent NLVI)

NLVI - Frowa Schuitemaker

Onderwijskundige; gespecialiseerd in hoe je veilig werken kunt stimuleren. Medeontwikkelaar van de Arbo Masterclass. Trainer veiligheidsbewustzijn, train de trainer en krachtig communiceren in het algemeen en presenteren met PowerPoint als ondersteuning in het bijzonder.

Samen met haar dochter heeft ze het boek ‘PowerPoint Intelligentie’ geschreven; hét handboek  voor iedereen die meer wil bereiken als hij een presentatie geeft. Ze kwam namelijk teveel presentaties tegen, juist ook in de wereld van de veiligheid, waarbij het de sprekers niet lukt om hun boodschap effectief over te brengen. Veilig werken en hierover op een goede manier communiceren zijn volgens haar onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ze heeft een groot aantal studenten en professionals de kunst van het coachen bijgebracht. Algemene coachingvaardigheden en de kunst van het oplossingsgericht coachen.

In de Arbo Masterclass begeleidt ze de deelnemers op basis van de uitkomsten van de 360˚ feedback-tool en de opdrachten die worden gekozen. Ook geeft ze korte workshops over de 7 vaardigheden die horen bij het ‘meesterschap’.

Frowa Schuitemaker 'Kaartspel Power Intelligentie'

NLVI - Frowa Schuitemaker

Kaartspel Power Intelligentie. Of je nu een krachtig ontwerp wilt maken van een Power Pointpresentatie, of vooral jouw bestaande presentatie significant wilt verbeteren, dit kaartspel helpt je daarbij. en dit gaat veel verder dan alleen maar het maken van mooie dia's. Ga er zelf mee aan de slag, of doe dit met anderen. Kies de spelvorm die bij je past. Beantwoord de vragen die op de kaarten staan en lees de tips die erbij staan vermeld. Verwerk tot slot alles wat je hebt besproken of bedacht in jouw presentatie.

Er is niet eerder een kaartspel ontwikkeld dat je op zo'n krachtige manier helpt om meer te bereiken als je spreekt. Ook zeer geschikt als teambuildingopdracht.

Youtube: https://youtu.be/rmFvRUVbFis
Spotify: https://open.spotify.com/show/6UNgCpGzAqfIhsHbgipRvO

Meer weten over Frowa Schuitemaker? https://www.powerfulpresentations.nl

Henk Zeegelaar. ‘ICT & Veiligheid’

NLVI - Henk Zeegelaar

Henk is een veiligheidskundige die gespecialiseerd is in informatie management op het gebied van Arbo Veiligheid. Houd QHSE overzichtelijk. Gemak en tijdwinst met real-time rapportages. Ongekende transparantie biedt zekerheid.

Ontwikkelaar van:

  • Een online platform waarop alle veiligheidsaspecten in onderlinge samenhang zijn ondergebracht.
  • Safety management systeem met 17 modules
  • Applicaties Werkplekinspecties / observaties

Sjoerd de Waal ‘Trainer, coach, adviseur’

NLVI - Sjoerd de Waal

Sjoerd is bezig aan een alles behalve saaie carrière. Gefascineerd door scheepvaart en techniek begon hij in de tachtiger jaren als scheepswerktuigkundige, om vervolgens via verschillende “wal”- functies, in 2011 zijn bedrijf Trainnovation op te zetten. Hij verbindt zijn creatieve breinvoorkeuren met zijn logische en kritische capaciteiten en is vurig ambassadeur voor Whole Brain Thinking.

Hij is auteur van twee boeken, Lead Between the Lines en The Whole Brain Leader. Hij traint en coacht leiders en daagt hen uit hun eigen denken kritisch onder de loep te nemen.

Met een stevige mix van theoretische kennis, praktische ervaring en een creatieve geest helpt Sjoerd je in zijn workshops anders na te denken en zijn AHA!-momenten eerder regel dan uitzondering.

Als docent van de Arbo Masterclass laat hij de deelnemers ontdekken wie hun stakeholders zijn, op welke manieren ze anders denken en hoe zij hen kunnen beïnvloeden (en door hen beïnvloed worden).

Gilles van Zweeden, ‘Herkennen van gevaren’ Makkelijker gezegd dan gedaan + oplossingen’

NLVI - Gilles van Zweeden

Met meer dan 17.500 LinkedIn connecties en 50 jaar ervaring, misschien wel de bekendste Veiligheidskundige van Nederland. Ervaar de pro-actieve lezing ‘Herkennen van gevaren’

Maar ook:

  • De bedenker van de NLVI Safety Specials voor verdieping van kennis en Hobéon SKO punten voor her certificeren 
  • De Safety Spotter methode voor veiligheids-, instructie of promotie of teambuilding.
  • LMRA, als het echt veilig moet.

Victor Roggeveen ‘Hebben leiders invloed op veiligheid’

NLVI - Victor Roggeveen

Een onderzoek naar de relatie tussen het gedrag van leiders en risicoreductie…

Dr. Victor Roggeveen is veiligheidskundige en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Leiden bij de faculteit Governance and Global Affairs. Hij doet onderzoek naar de rol van leiders bij het ontstaan van ernstige incidenten. Leiders hebben hun hiërarchische positie en vaak op de achtergrond, een bijdrage geleverd aan het ontstaan van de operationele context, waarin incidenten plaatsvinden. De conclusies van zijn promotieonderzoek geven klip en klaar aan dat, net zoals bij operationele medewerkers, het gedrag van leiders een grote rol speelt bij het voorkomen van veiligheidsincidenten. Er zijn blijkbaar ‘onveilige’ en veilige’ leiders.

Deze spreker heeft ruim veertig jaar ervaring in risicovolle werksituaties en is onafhankelijk adviseur in het voorkomen van ernstige incidenten. Victor heeft in zijn praktijk zelf incidenten meegemaakt en vele andere onderzocht. Hij heeft zijn onderzoek gedaan in 33 organisaties, werkzaam in 6 verschillende branches, waaronder de chemische industrie, offshore gaswinning, railinfra en ziekenhuizen. Daar kan hij onderhoudend over vertellen.

Victor is regelmatig gastspreker bij het NLVI.

Bart Vanraes, ‘TIPP-EX ongevallen’

NLVI - Bart Vanraes

TIPP-EX ongevallen zijn arbeidsongevallen die niet, of niet goed zijn gemeld en daardoor 'onzichtbaar' of 'onschuldig zijn. Arbeidsongevallen die net als schrijffouten verdwijnen onder een laagje TIPP-EX. Wordt gedaan door de werkgever, werknemer of andere betrokkenen. De reden en manier zijn zeer uiteenlopend.

bart@tippexongeval.be
www.tippexongeval.be

Yvette van den Berg, ‘NatuurGeluk’ voor iedereen!

NLVI - Yvette van den Berg

Hoe meer groen in onze leef- en werkomgeving, hoe minder stress we ervaren. Daarnaast maakt zelfs het kijken naar natuurfoto’s creatiever, het ontspant, het stimuleert tot bewegen en het verlaagt de hartslag en bloeddruk. Dat is goed te weten, want niet iedereen is in staat om regelmatig en/of zelfstandig de natuur op te zoeken. https://naturebliss.nl/lezingen

Raymond Bekker

NLVI - Raymond Bekker

Experienced Managing Director with a demonstrated history of working in the Onderwijsmanagement industry. Skilled in ISO 14001, Operations Management, Coaching, Culture Change, and Executive Coaching. Strong entrepreneurship professional with a Master's degree focused in Psychology from Open Universiteit Nederland.

Peter Boeijer

NLVI - Peter Boeijer

Consultant, Coach, Adviseur, Begeleider, Auditor en Assessor in Kwaliteits- en Veiligheidsmanagementsystemen en gepassioneerd privé piloot.

Experienced Owner with a demonstrated history of working in the management consulting Industry. Skilled in Petrochemical and Building Industry in ISO-14001, ISO-9001 and VCA Process Safety, Operations Management, and Industrial Safety. Strong entrepreneurship professional with a Certified Q4 Profiles Consultant focused in Gedragsanalyses from Q4 Profiles.

Sjaak de Haan

NLVI - Sjaak de haan

We help organizations to involve and engage workers to participate and contribute actively to Safety, Health and the Environment. We bring focus by flagging unwanted situations. Offer learnings from best practices and deviations and help to develop a safety culture in your organization.

Coen van Gulijk

NLVI - Coen van Gulijk

About myself: I am a great believer that lives can be saved with more data; specifically with digital safety management systems (AI not mandatory!). As an academic, I analyze the risks and opportunities associated with digitalization of safety solutions. I use my skills as a safety research strategist to develop and support safety research teams by developing strategic research programs & relevant skills. I help industries and companies develop and assimilate strategic safety knowledge and I am happy to join in on the development, deployment and use of smart solutions to increase safety performance in any industry. On top of that I am an in dependent critic that can drill down to critical safety issues in safety management systems. In the last years I have immersed myself in railway safety, but I as an academic I have also worked with chemical industry, air transport, (airport) security, machine safety and OSH.

Onze samenwerkende Partners & Masters

NLVI partners presenteren zich tijdens diverse NLVI activiteiten zoals, de Safety Dinner Pitch, website, beursdeelname en andere publieke bijeenkomsten. NLVI masters zijn actief betrokken bij de NLVI Safety Specials. Partners en Masters genieten van de voordelen van het NLVI netwerk (LinkedIn en Mailservice).

Het NLVI streeft ernaar de kennis van de Arbo professional up-to-date te houden. Wij bieden een platform waar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Arboveiligheid worden gepresenteerd en waar in een ongedwongen sfeer arbo professionals met elkaar van gedachten kunnen wisselen

Activiteiten / Cursus agenda

Data van NLVI evenementen, zoals: Safety Diner Pitch, Kenniskring, Arbo Masterclass en andere trainingen en opleidingen. NLVI deelname aan beurzen, conferenties en congressen. Klik voor meer informatie op het logo van de mediapartner.   

NLVI - News Stream
Nederlands Veiligheidsinstituut - osha
Nederlands Veiligheidsinstituut - Heliview
OUTVIE
Nederlands Veiligheidsinstituut - Stocexpo
Nederlands Veiligheidsinstituut - Worksafe
Nederlands Veiligheidsinstituut - safetyhealthwork