Arbo Masterclass

Assertief adviseren en Beïnvloeden van gedrag

“Beïnvloeden van gedrag”

De masterclass is bedoeld voor professionele ARBO adviseurs (MVK / HVK / AH /KAM) die betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitvoering van ARBO beleid en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van beïnvloeden van gedrag.

Tijdens de masterclass ga je als deelnemer op verschillende manieren aan de slag met de cruciale kernvaardigheden die bepalend zijn of je kunt excelleren in je adviesfunctie. Je krijgt praktische informatie en tools aangereikt. Daarnaast leer je van je medecursisten tijdens het uitvoeren van verschillende opdrachten.

De volgende kritieke beroepssituaties worden behandeld;

  • Coachen
  • Oplossingsgericht werken
  • Effectieve systemen opzetten
  • Infiltreren en beïnvloeden
  • Levendig communiceren
  • Weerstand wegwerken
  • Grenzen aangeven
  • Omgevingsfactoren

Matrix – Weerstand ombuigen

Wat zeggen anderen over de ARBO-Masterclass?

Reactie deelnemers voorgaande edities.

Patrick Herben, HR specialist HSE, ZIGGO: Zeer zinvol, meer focus op de zachte kant (beïnvloeden) dan op de harde kant van veilig werken.

Pedro van Eijk, SHE Supervisor, Idem et Alius: Mooie, duidelijke onderwerpen en sparren met vakgenoten is aangenaam leerzaam.

Saskia Vermij, Arbeidshygiënist, Tauw: Nuttige masterclass om bekende technieken met vakbroeders te bespreken.

Peter de Vree, SHEQ coördinator, Falck Safety Service: Leerzaam en goed toepasbaar in mijn functioneren als SHEQ coördinator.

Ab Kats, Manager HSSE, DELTA Netwerkgroep: Een plezierig onderhoudende masterclass waar je op bijzondere vaardigheden wordt getraind die je kunnen helpen in je verdere ontwikkeling als kerndeskundige. Docenten: prima. Locatie: ook goed. Verzorging: Meer dan goed!

Martin van Gastel, KVM Manager, Syndus Group. De 360° feedback-tool gebaseerd op de 7- kernsituaties vormen de basis om mijn functie inhoudelijk verder uit te diepen.

Opbouw van de Masterclass
De Masterclass is een intensieve cursus en duurt ca. 40 uur verdeeld over 4à5 cursusdagen. Het is van belang dat je als deelnemer op alle dagen aanwezig kunt zijn. Om het geleerde uit te testen en nieuwe ervaringen op te doen zit er een ‘try-out’ periode in van ca. 3 weken. In deze periode wordt je tevens uitgedaagd een presentatieopdracht uit te werken.

Onze samenwerkende Partners & Masters

NLVI partners presenteren zich tijdens diverse NLVI activiteiten zoals, de Safety Dinner Pitch, website, beursdeelname en andere publieke bijeenkomsten. NLVI masters zijn actief betrokken bij de NLVI Safety Specials. Partners en Masters genieten van de voordelen van het NLVI netwerk (LinkedIn en Mailservice).

Het NLVI streeft ernaar de kennis van de Arbo professional up-to-date te houden. Wij bieden een platform waar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Arboveiligheid worden gepresenteerd en waar in een ongedwongen sfeer arbo professionals met elkaar van gedachten kunnen wisselen

Activiteiten / Cursus agenda

Data van NLVI evenementen, zoals: Safety Diner Pitch, Kenniskring, Arbo Masterclass en andere trainingen en opleidingen. NLVI deelname aan beurzen, conferenties en congressen. Klik voor meer informatie op het logo van de mediapartner.   

NLVI - News Stream
Nederlands Veiligheidsinstituut - osha
Nederlands Veiligheidsinstituut - Heliview
Nederlands Veiligheidsinstituut - IIR
Nederlands Veiligheidsinstituut - Stocexpo
Nederlands Veiligheidsinstituut - Worksafe
Nederlands Veiligheidsinstituut - safetyhealthwork